Duhovne vaje na Koprivniku

Želimlje
30.05.2018

Mladi animatorji iz župnije smo pripravili duhovne vaje za otroke, ki obiskujejo 4., 5., 6. in pa 7. razred. Odšli smo na Koprivnik v Bohinju, kjer smo spoznavali ustanovitelja oratorija Janeza Boska. Ves vikend nas je spremljal njegov znan stavek ''Dovolj je, da te mladi, in že vas imam rad''. Preko dramske igre, petja, katehez, molitve in velike igre smo spoznavali don Boskovo življenje in ga poskušali postaviti v današnji čas.

V petek 20. 4. smo se zbrali pred župniščem v Želimljah, kjer nas je pričakal avtobus in nas odpeljal do doma duhovnih vaj na Koprivniku, kjer smo se seznanili s pravili vedenja med duhovnimi vajami. Ta pravila pa je dobro upoštevati tudi v vsakdanjem življenju, če želimo živeti srečno in veselo.

V soboto smo pri katehezah, sveti maši in veliki igri še bolje spoznali naš glavni lik.Popoldne smo se odpravili na sprehod do Vodnikovega razglednika, kjer smo si ob vročih sončnih žarkih ogledali čudoviti razgled na Bohinjsko Bistrico. Prostega časa za nogomet, frizbanje, branje knjig o Janezu Bosku, družabne igre in petje pa tudi ni manjkalo. Ta dan smo spoznali, kako zelo pomembno je biti pogumen v vsaki stvari, ki se je lotiš v življenju.

S Sveto mašo smo v nedeljo, skupaj z družinami otrok zaključili naš duhovni vikend in spoznali, kako zelo pomembno je živeti s srcem v nebesih.

Zapisala A.F., Foto P.P.