Pod svobodnim soncem

Kristus je vstal, Aleluja!

Grob je prazen, Jezus je premagal smrt!

Aleluja! Grob je prazen, Jezus je premagal smrt!
Ob letošnji veliki noči vstalega nismo ponesli v procesiji skozi naš kraj. Ostal je tu v cerkvi. A bolj kot to, je pomembno, da je pred nami prazen grob. Jezus je vstal!
»Ne bojta se! Vem, da iščeta Jezusa, križanega. Ni ga tukaj. Vstal je, kakor je rekel! Tako je angel nagovoril in opogumil ženi, ki sta v velikonočnem jutru prihiteli k grobu. Tako vstali nagovarja in opogumlja nas vse: Ne bojte se, kajti jaz sem smrt premagal.
Vstali Jezus prihaja med nas in nas opogumlja, vsakemu izmed nas želi vedno znova povedati, da je z nami, da čuti z nami, da z nami trpi in se z nami veseli.
Njegove opogumljajoče besede: »Ne bojte se« naj prinesejo upanje vsem, ki živijo v strahu pred boleznijo, ki živijo v strahu za svoje drage, ki jih morda že tedne niso mogli srečati, ki živijo v strahu pred negotovo prihodnostjo, ki so v strahu pred izgubo službe, ki jih skrbi preživetje lastne družine.
Vsem, še posebej vsem tistim, ki ste del našega župnijskega občestva voščim, vsem, ki bi se v normalnih razmerah v teh svetih dneh pogosto videvali v naši cerkvi, voščim blagoslovljene velikonočne praznike in prijetno praznovanje v vaših družinah.

Morda vas zanima tudi